Üdvözöljük a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület honlapján!


Egyesületünk 6 éves kortól javasol és kínál lehetőséget a Muay Thai (thai boksz) megismerésére, gyakorlására Kiskunfélegyházán. Számunkra fontos mind a versenyzők nevelése, mind a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó hobbisták aktív testedzési lehetőségének megteremtése.

Az edzések igényes, jól felszerelt környezetben kerülnek megtartásra. A tagoknak lehetőségük nyílik az erőnlétük, állóképességük, agilitásuk, ügyességük, reflexeik gyorsasága és mozgáskoordinációjuk fejlesztésére. Az edzések során megtanulhatják az alapvető önvédelmi ütéseket, rúgásokat és azok elhárítását.

Egyesületünk történelme és rövid bemutatása:

A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület (továbbiakban KHSE) 2006-ban alakult, és három szakosztályból épült fel. A három szakosztály elnöke Buchholcz György. 

Az említett három szakosztály egyike a muay thai szakosztály volt. A szakosztály vezető edzője Holló József.

2010-ben Holló József átvette az egyesület elnöki szerepét, ami egyben az egyesület átalakulását is jelentette. 2010 óta az egyesület kizárólag a muay thai-t képviseli.

2016-ban Nagy Krisztián veszi át az egyesület elnöki és egyben edzői szerepét.

A sportegyesület célja a muay thai vagyis thai box megismertetése és oktatása.

A thai boksz, eredeti nevén muaj thai (thai nyelven มวยไทย, angol átírással Muay Thai) egy Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet. A thai bokszot a „nyolc végtag tudományának” is nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja. Világszerte több szervezet is rendez világbajnokságokat thai bokszolók részére, több súlycsoportban, férfi és női kategóriában is.

Az egyesület elnök és egyben vezető edzője Nagy Krisztián. Aki a muay thai tradicionális vonalát próbálja képviselni és oktatni. Nagy Krisztián harmadik éve egy-egy hónapot töltött thaiföldön a sportág mélyebb megismerése végett.

Az egyesület küldetése, hogy tagjai és az érdeklődők részére a sportolási lehetőségek széles körének biztosításával segítse elő egészségük megóvását, társadalmi öntevékenységük és ezzel a közösségi élet kibontakoztatását.

Célunk a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy illetve ezek kombinációja. Egyesületünk jelenleg két csoportban 6 éves kortól kínál lehetőséget a thai box megismerésére és gyakorlására.

Jövőben a megfelelő eszközök meglétével, szeretnénk további kisgyermek illetve kezdő, haladó csoportokat indítani. Célunk nem csak versenyzők nevelése, hanem a szórakozásra és kikapcsolódásra vágyó hobbisták számára aktív pihenési lehetőség nyújtása. Az edzések heti 5 napon kerülnek megtartásra a kiskunfélegyházi Honvéd sportpálya ökölvívó termében.

A közel 13 éve működő egyesületünknek aktív profi, amatőr versenyzői vannak, akik képviselik városunkat, megyénket, nemzetközi versenyeinken pedig országunkat. Egyesületünkben versenyeznek mind utánpótlás korosztályú mind felnőtt versenyzők. Egyesületünk diákolimpiai bajnokkal, magyar bajnokokkal, és nemzetközi bajnokokkal is büszkélkedhet. Terveink között szerepel további versenyzők kinevelése több súlykategóriában is. Az edzéseken a sportolók lehetőséget kapnak az alapvető muay thai technikák elsajátítására.

Támogatóink:

Hetech Trend Mérnöki Iroda Kft.
László gumiszerviz Kft.
Laptop&mobil világ